Om området

Forkæl dig selv med et ophold i Hundested

Hundested Havn ligger centralt mellem hav og fjord og kanten af Sjælland. Besøg havnen og oplev et autentisk og levende havnemiljø med masser af aktiviteter for hele familien, åbne værksteder, maritim atmosfære og frisk fisk.

Hundested Havn er både en moderne kulturhavn og en aktiv erhvervshavn, der tilsammen giver havnen sin helt særlige stemning. Havnen er en sjov blanding af gammel og nyt. Besøg et kystnært bistro-køkken, et toptjekket bryggeri, og et rigt udvalg af gode spisesteder og fiskerestauranter – side om side med klassiske bådværfter, der er så autentiske, at man kan få sorte fingre ved bare at gå forbi.

Aktiviteter på havnen og i byen

Åbne værksteder og aktiviteter på kajen giver i løbet af året de besøgende mange gode oplevelser.

Om morgenen landes der fisk af de lokale fiskere og senere emmer der af stemning fra gallerier,
spisesteder, glaspusteri, bryghus, naturlegeplads, minigolf og en oplevelsesplatform for børn.

Besøg et af de gode spisesteder i byen eller på havnen, oplev de mange små koncerter der popper op på havnen i løbet af året og få fisk i stimer på Sildens Dag.

Den årlige sandskulpturfestival, der har et nyt tema hvert år, er altid et besøg værd og tiltrækker folk fra nær og fjern.

Folkely Festivalen er en ganske ny festival, der omfavner hele byen hvert år i august. Tre dage med masser af musik, talks og kunst. Mellemrummet, mellem by og havn, danner rammen om en pulserende festivalplads, bådeværftet er omdannet til kunst og design marked og mange af byens butikker, gallerier og spisesteder tilbyder specielle events og udstillinger.

Som noget helt nyt, er foreningen Oplyst i fuld sving med at omdanne by og havn til en lysfestival med masser af lys og events i årets mørkeste måneder.

Strand, vand og kultur

Der er rige muligheder for en skøn dag på stranden. Ved siden af havnen ligger Trekanten, en skøn lille badestrand med masser af fint sand. Stranden er en ”blå strand”, hvilket betyder at både de miljømæssige og hygiejniske forhold er i top.

Oplev den smukke natur på en tur til Spodsbjerg, en klint mellem Hundested og Kikhavn. Her får du en fantastisk udsigt over Hunderevet og kan besøge Knud Rasmussen Hus, mindevarden over Knud Rasmussen eller opleve Spodsbjerg fyr lyse over klinten ved solnedgang.

Går du i den anden retning, kan du gå langs stranden hele vejen til Lynæs. Idylliske Lynæs er et af Danmarks ældste fiskerlejer og samtidigt et pulserende surferparadis.

Hundested er et besøg værd for alle aldre.

credit cards